Verzuimcoördinator - 0,5/0,6 fte (2 vacatures)

Functieomschrijving

Werk je graag met jongeren? En word je blij van afwisselende werkzaamheden? Goed dat je dit leest! Wij zijn namelijk per direct op zoek naar een verzuimcoördinator.


Wat ga je doen?

In de functie van verzuimcoördinator ben je verantwoordelijk voor het terugdringen van het verzuim van onze leerlingen. Je hebt gesprekken met leerlingen en ouders over het verzuim en bespreekt onderling de benodigde stappen die nodig zijn om het verzuim in de toekomst te voorkomen. We gaan daarbij uit van jouw pedagogisch inzicht om de juiste aanpak per leerling toe te passen.

Je hebt overleg met de mentoren en leerlingzaken of het Intern Ondersteuningsteam om indien nodig de leerlingen te bespreken waar extra aandacht benodigd is om het verzuim te voorkomen. Je maakt rapportages om inzicht te verschaffen in de voortgang rondom het voorkomen van verzuim. Je werkt nauw samen met de schoolassistenten en een collega verzuimcoördinator.

Met jouw pedagogische kwaliteiten lukt het je om de leerlingen te bewegen de juiste keuzes te maken waardoor het verzuim in de toekomst kan worden voorkomen. 


Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dit uit zich onder andere in de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een marktconform salaris van € 2.047,- tot € 2.961,- (schaal 6 conform CAO VO). De definitieve inschaling is vanwege het nieuwe karakter van de functie nog niet bekend. Dit zal in ieder geval niet lager zijn dan bovengenoemde schaal.
  • Vaste 13e maand;
  • Een tijdelijke aanstelling van een jaar. Bij gelijkblijvende omstandigheden en goed functioneren na een jaar een vaste aanstelling;
  • Persoonlijk opleidingsbudget;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Deelname aan het fietsenplan;
  • Pensioenopbouw bij het ABP;
  • Bijna alle schoolvakanties vrij.


Waar kom je te werken?

’t Hooghe Landt is een school voor voortgezet onderwijs met twee vestigingen in Amersfoort: de Trompetstraat en de Parelhoenstraat. Hier wordt lesgegeven aan leerlingen van mavo, havo, vwo en het technasium.

Bij ’t Hooghe Landt zul jij je snel thuis voelen. Wij vinden dit voor zowel onze medewerkers als de leerlingen heel belangrijk. Dit doen wij door een goede leer- en leefomgeving te creëren, waarbij de begrippen herkenbaarheid en gekend worden centraal staan. Een belangrijk begrip binnen ’t Hooghe Landt is talent. Iedereen heeft talent; ook jij! Wij bieden de kans en uitdaging om je talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Als school hechten we een sterke waarde aan actieve betrokkenheid van zowel leerlingen als ouders. We kunnen pas een echt goede leer- en leefomgeving zijn als iedereen zich betrokken voelt bij alles wat er gebeurt. Daarom worden beslissingen zoveel mogelijk genomen in of na overleg met anderen. Zo wordt er regelmatig overleg gevoerd met leerlingen in de leerlingenraad en met ouders in de oudervereniging.


Wie zoeken wij?

Je beschikt over een mbo-opleiding. Je hebt affiniteit met leerlingen in de leeftijd van 12-19 jaar. Je kunt je inleven in hun belevingswereld en weet ze op een positieve manier tegemoet te treden. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een collegiale houding. Je bent vaardig met ICT-toepassingen en in het instrueren en informatievaardig maken van gebruikers. Verder ben je zeer goed in staat (groepen) leerlingen pedagogisch te benaderen en gaat het te woord staan van ouders en leerlingen je goed af. Je herkent je in de volgende eigenschappen: zorgvuldig, enthousiast, servicegericht, flexibel.


Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 31 maart via onderstaande solliciteer button. Heb je vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem contact op met Jos Noordeloos.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Functievereisten

.