Overslaan naar content

Docent Nederlands - 2e graads (0,8 - 1 fte)

Amersfoort, Utrecht, Nederland'T Hooghe Landt

Functieomschrijving

Iedereen heeft talent; ook jij! Wil jij werken binnen een scholengemeenschap waarbinnen het begrip ‘talent’ centraal staat?

Wij zoeken per direct een docent Nederlands, 2e graads voor 0,8 - 1 fte. Wij bieden de kans en uitdaging om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen.


Wat ga je doen?

Als docent Nederlands beheers je de kunst leerlingen te enthousiasmeren voor de Nederlandse taal en literatuur. Je brengt ze kennis en vaardigheden bij waarmee ze zich in de wereld kunnen redden. Je brengt leerlingen in aanraking met het nut van je vak en weet ze op enthousiaste wijze naar goede resultaten te brengen. Je geeft activerend en motiverend les, waardoor leerlingen het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. Door leerlingen inzicht te geven in leerstijlen en -strategieën stimuleer je hen zorg te dragen voor het eigen leerproces: je leert ze leren. De lessen geef je fysiek maar met online lessen via Teams kun je zo nodig ook uit de voeten.


Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dit uit zich onder andere in de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een marktconform salaris volgens inschaling CAO VO;
  • Vaste 13e maand van 8,33%;
  • Pensioenopbouw bij het ABP;
  • Uitzicht op een vast dienstverband;
  • Persoonlijk opleidingsbudget;
  • Device wordt beschikbaar gesteld;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Deelname aan het fietsenplan;
  • Schoolvakanties vrij.

Waar kom je te werken?

’t Hooghe Landt is een school voor voortgezet onderwijs met twee vestigingen in Amersfoort: de Trompetstraat en de Parelhoenstraat. Hier wordt lesgegeven aan leerlingen van mavo, havo, vwo en het technasium. Ook is 't Hooghe Landt opleidingsschool. Samen met de lerarenopleidingen zorgen we voor een goede aansluiting tussen de initiële opleiding en de onderwijspraktijk.

Bij ’t Hooghe Landt zul jij je snel thuis voelen. Wij vinden dit voor zowel onze medewerkers als de leerlingen heel belangrijk. Dit doen wij door een goede leer- en leefomgeving te creëren, waarbij de begrippen herkenbaarheid en gekend worden centraal staan. Daarnaast hechten wij waarde aan het begrip eigenaarschap. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen, maar ook de medewerkers verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces. Dit stimuleren we bijvoorbeeld met flexuren, die leerlingen wekelijks naar eigen inzicht kunnen kiezen in hun lesrooster. Hierin hebben medewerkers de ruimte om in het aanbod van de flexuren hun eigen talenten in te zetten en te delen met de leerlingen. Als school hechten we een sterke waarde aan actieve betrokkenheid van zowel leerlingen als ouders. We kunnen pas een echt goede leer- en leefomgeving zijn als iedereen zich betrokken voelt bij alles wat er gebeurt.

We werken op ’t Hooghe Landt met een 60-minutenrooster en volgens het principe van ‘Bring Your Own Device (BYOD). Onze leerlingen zijn gewend aan een blended leeromgeving. Je wordt lid van éen van onze afdelingsteams én de vakgroep Nederlands. De vakgroepgenoten werken hecht met elkaar samen; het (les)materiaal wordt met elkaar gedeeld en ondersteuning wordt geboden.


Wie zoeken wij?

Als docent Nederlands ben je gewend om snel te schakelen. Je vindt het leuk om te werken binnen een blended leeromgeving. Je maakt je snel dingen eigen. Met de leerlingen uit de onderbouw (mavo, mavo en vwo) ga je gestructureerd en doelgericht aan de slag met passende werkvormen die aansluiten binnen een lesuur van 60 minuten. Je denkt niet in kaders maar in mogelijkheden. Maar het allerbelangrijkste vinden wij dat je affiniteit hebt met de doelgroep en een relatie met de leerlingen kan aangaan.

Je bent als onderwijsprofessional op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied (vakinhoudelijk, didactisch en pedagogisch). Je past nieuwe inzichten toe in de praktijk en je bent ICT-vaardig. Verder ben je in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid.

Mocht je er op pedagogisch of (vak)didactisch gebied niet uitkomen dan hebben wij een bevlogen en betrokken team dat je met veel plezier verder helpt met het ontwikkelen van jouw vaardigheden.


Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan zo snel mogelijk via onderstaande solliciteer button. Heb je vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem contact op met Jos Noordeloos.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vereisten

.

of