Overslaan naar content

Internbegeleider / Trajectbegeleider - tot 1,0 fte

Amersfoort, Utrecht, NederlandFarel College

FunctieomschrijvingWij hebben een gave plek beschikbaar!


Internbegeleider / Trajectbegeleider - tot 1,0 fte*

Startdatum in overleg, uiterlijk 1 mei 2024

Op het Farel College zien we de afgelopen jaren een toename van het aantal leerlingen dat vastloopt in het reguliere leerproces. Het betreft dan met name dubbel bijzondere leerlingen; leerlingen waar als gevolg van een combinatie van diagnoses een mismatch ontstaat met het reguliere schoolprogramma. Het lukt deze leerlingen niet om volledig onderwijs te volgen. Het gevolg hiervan is dat deze leerlingen (deels) thuis komen te zitten. Ons doel is om deze leerlingen binnenboord te houden en te helpen weer in het reguliere onderwijs in te stromen.

Voor deze leerlingen gaan wij een schoolinterne voorziening opzetten, die we de Farel Recharge noemen. Farel Recharge wordt een plek waar leerlingen zich weer kunnen opladen, een adempauze krijgen en hernieuwde energie op kunnen opdoen om de volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. We richten ons daarbij op internaliserende problematiek, denk bijvoorbeeld aan hoogbegaafdheid gecombineerd met ASS. 

We noemen wat zaken over de Farel Recharge.

 • In deze schoolinterne voorziening willen we ruimte creëren voor max. 12 leerlingen gelijktijdig. Niet alle leerlingen zijn er gelijktijdig aanwezig. Maar met deze bezetting kunnen zo’n 20 tot 25 leerlingen gelijktijdig geholpen worden om binnenboord te blijven. Jij bent verantwoordelijk voor de planning en bezetting van de Recharge.
 • De leerlingen werken zelfstandig aan hun schoolwerk, ze ontvangen van jou 1 op 1 begeleiding op planning, leerstrategieën en persoonlijke doelen. De begeleiding zal verder bestaan uit een orthopedagoog en ook staat een aanvraag voor een ‘onderwijskundig specialist jeugd’ uit.
 • Jij bent het gezicht en het aanspreekpunt van de Recharge. Vanaf het moment dat een leerling in de Recharge komt neem jij de rol van mentor op je en ben je voor leerling, ouders en collega’s het aanspreekpunt.
 • Jij bewaakt samen met de orthopedagoog de ontwikkeling van de leerling, hebt hierover overleg met alle betrokken partijen en legt dit vast in de systemen. Vanaf het moment van intake, de evaluatiegesprekken en het moment dat de leerling weer terugstroomt het reguliere onderwijs in, ben je samen met de orthopedagoog in regie over het proces.
 • De Recharge komt in een lokaal in het hoofdgebouw, dicht bij het reguliere onderwijs waardoor leerlingen wel onderdeel van de community blijven, maar niet mee hoeven in het systeem. Door andere lestijden te hanteren voorkomen we dat de leerlingen van Farel Recharge zich in de reguliere drukte hoeven te mengen. Een ruimte in het hoofdgebouw maakt ook de verbinding met het ondersteuningsteam, de mentor en de lesgevende docenten gemakkelijker. Jij bent verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van het lokaal.

     En daarom hebben wij jou nodig, een bevlogen pedagoog met passie voor inclusief   

    onderwijs!


Ben jij onze nieuwe collega?

Je bent ervaren in het begeleiden bij persoonlijke leerplannen en leerstrategieën bij leerlingen met internaliserende problematiek. Je bent hierin communicatief vaardig en weet deze leerlingen te bereiken. Je legt verbinding met vakdocenten. Je staat stevig in je schoenen en kunt structuur aanbrengen, voor individuele leerlingen en voor een groep. Daarnaast bezit je nuchterheid en een flink portie humor en kun je goed samenwerken met collega’s. Het is fijn als je een pedagogische achtergrond hebt, bijvoorbeeld een master educational needs, en ervaring met deze leeftijdscategorie en/of problematiek.

* Is de functie jou op het lijf geschreven, maar ben je minder dan 1,0 fte beschikbaar? Reageer dan ook, de functie kan ook als duo ingevuld worden.


Waar kom je te werken?

Op Wereldschool Farel! Dit is een open christelijke school, centraal gelegen in Amersfoort. Wij bieden onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau, zowel regulier als tweetalig (Engels naast Nederlands). Het Farel heeft ongeveer 1350 leerlingen en 140 medewerkers.

Wat vinden collega’s plezierig aan onze school? De informele sfeer. Er is ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Ook leerlingen ervaren dat. Zo organiseren zij jaarlijks een internationale debatconferentie (famun.nl).

Het Farel College is een Wereldschool door de aandacht voor Wereldburger, Wereldtalen, Wereld van onderzoek en Wereld van mogelijkheden. Bij Wereldburgerschap zien leerlingen om naar anderen en de maatschappij, dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens hun maatschappelijke stage. Tijdens portfoliogesprekken presenteren leerlingen hun voortgang aan ouders en mentor. Zo leren ze zelf verantwoordelijkheid nemen en reflecteren.

De Wereld van onderzoek is zichtbaar als je door het lab loopt. Verschillende vakgebieden komen bij elkaar en theorie en praktijk gaan hand in hand. Ons aanbod Wereldtalen houdt meer in dan de mogelijkheid om tweetalig onderwijs te volgen. Lessen Duits, Frans en Spaans, buitenlandse excursies, uitwisselingen en aandacht voor internationalisering helpen onze leerlingen om over hun grenzen heen te kijken. Het Farel biedt ook op sport-, kunst- en talentgebied een Wereld van mogelijkheden. Ervaar het zelf: je bent van harte welkom!


Wat bieden wij jou?

Een baan die nog helemaal nieuw is en waar jij iets moois van kunt maken, voor de bijzondere leerlingen en natuurlijk een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast krijg je volop ruimte voor autonomie, zelfstandigheid en ontwikkeling.

 • inschaling volgens de CAO-VO, afhankelijk van je huidige inschaling en relevante werkervaring met een maximale inschaling in schaal 10 (max € 5.030,- bruto per maand fulltime);
 • vakantiegeld van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • een extra eindejaarsuitkering van € 1.320,- (tot en met schaal 8);
 • een telefoon- en reiskostenvergoeding;
 • een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie een jaar met uitzicht op verlenging;
 • aantrekkelijke fitness- en sportregeling en een (elektrische) fietsregeling;


Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 24 februari a.s. via onderstaande solliciteerbutton. Heb je vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem contact op met Hanneke Ouwersloot.

Vereisten

.

of