Docent Nederlands (0,8-0,1 fte)

Functieomschrijving

Ben jij die bevlogen onderwijsprofessional met passie voor de Nederlandse taal? En wil jij niets liever dan jouw passie delen met onze leerlingen? Dan maak jij als docent Nederlands ons team op Mavo Muurhuizen compleet.


Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een docent Nederlands voor 0,8-1,0 fte voor de mavo en onze havo-top. Als docent Nederlands vind je het prettig om gestructureerd en doelgericht te werken. Tegelijkertijd probeer je graag nieuwe dingen uit om het vak zo nog leuker en leerzamer te maken voor de leerlingen. Je ziet iedere leerling als individu en weet hierop in te spelen tijdens jouw lessen. Je bent als onderwijsprofessional op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied (vakinhoudelijk, didactisch en pedagogisch) en past nieuwe inzichten toe in de praktijk. Je werkt graag in een dynamische vakgroep waarin samenwerken en autonoom functioneren hand-in-hand gaan.


Verder ben je:

 • in het bezit van een 1e of 2e graadbevoegdheid Nederlands;
 • in staat ons PTO en PTA naar doelgerichte, effectieve en activerende lessen te vertalen;
 • in staat anderen te enthousiasmeren voor je vakgebied.


Waar kom je te werken?

Mavo Muurhuizen is een overzichtelijke en veilige school in Amersfoort. Er wordt lesgegeven aan leerlingen van mavo, GL zorg en welzijn en havo 4 en 5. Op onze school voel je je snel thuis. Mavo Muurhuizen is namelijk een knusse school, waar je zo bij je collega's naar binnen stapt. Wij staan voor goede resultaten, uitstekende leerlingbegeleiding en een persoonlijk en veilig schoolklimaat. Op onze school staat de leerling centraal. We willen een toegevoegde waarde hebben in de ontwikkeling van elke leerling. De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd. Wij dagen leerlingen uit om hun kwaliteiten optimaal te ontwikkelen. Wij houden rekening met verschillen in leerlingen en gaan uit van relatie, competentie en autonomie.

Leerlingen krijgen op Mavo Muurhuizen de kans na de mavo binnen de vertrouwde omgeving hun havodiploma te halen. Onze havoleerlingen zijn daarom een bekende en gemotiveerde groep leerlingen met een duidelijk doel.
De vakgroep Nederlands bestaat uit een diverse groep gezellige collega’s van wie sommigen een achtergrond buiten het onderwijs hebben. Wij werken deels uit een methode, maar ontwikkelen ook onze eigen opdrachten en blijven zo altijd in beweging. Als docent binnen de vakgroep krijg je de ruimte om de stof op jouw manier over te brengen. Hoewel we uiteraard aandacht besteden aan alle facetten van het vak, besteden we nadrukkelijk tijd aan het lezen van fictie (boeken, korte verhalen en poëzie).


Wat krijg je ervoor terug

De leukste leerlingen, de beste collega’s en natuurlijk een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden. Voor jouw inzet krijg je namelijk:

 • een tijdelijke aanstelling (met uitzicht op een vaste aanstelling);
 • salaris volgens inschaling CAO-VO (schaal LB: € 3.001-4.573,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling);
 • vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • persoonlijk opleidingsbudget van 40 uur en € 600,- naar rato van je betrekkingsomvang;
 • reiskostenvergoeding;
 • deelname aan het fietsplan;
 • pensioenopbouw bij ABP;
 • ruimte om te groeien binnen jouw functie.


Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande solliciteer button. 
Bij het vinden van een nieuwe collega zullen wij de vacature sluiten. Heb je vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem zeker even contact met mij op!
Functievereisten

.